×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bhumibol 64 jaar geleden gekroond

  Thaise koning viert jubileum in rolstoel

  Bhumibol 64 jaar geleden gekroond

  De Thaise koning Bhumibol Adulyadej (86) heeft maandag met een ceremonie gevierd dat hij 64 jaar geleden werd gekroond. Tienduizenden mensen stonden met vlaggen op de straten van de badplaats Hua Hin, waar de ernstig zieke vorst hen in een rolstoel passeerde op weg naar de ceremonie in het Klai Kangwon-paleis.


  Daar werd hij door honderden hoogwaardigheidsbekleders in witte uniformen geëerd, onder wie minister-president Yingluck Shinawatra. De Thaise koning, 's werelds langstzittende monarch, hield geen toespraak.

  Bhumibol werd in 1946 koning nadat zijn oudere broer onder nooit opgehelderde omstandigheden werd vermoord. Vier jaar later volgde de kroningsplechtigheid. De Thaise koning wordt in zijn land gezien als een vaderfiguur. Veel Thai zien hem zelfs als een heilige.

  Ziekenhuis

  In augustus werden koning Bhumibol en koningin Sirikit ontslagen uit het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok, waar de koning al sinds september 2009 verbleef en de koningin sinds mei 2012. Sindsdien wonen ze in het Klai Kangwon-paleis in de kustplaats Hua Hin ten zuid-westen van de hoofdstad Bangkok.

  Waarom de koning vier jaar in het ziekenhuis is gebleven, is nooit bekendgemaakt. De oorspronkelijke opname was voor gebrek aan eetlust en een longontsteking.

  5 mei 2014 - 17:38