×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thailand zou zich opmaken voor troonopvolging’

  Thailand zou zich opmaken voor troonopvolging’

  De autoriteiten in Thailand zijn voorbereidingen aan het treffen voor een troonopvolging. Op 1 december moet kroonprins Maha Vajiralongkorn zijn vader Bhumibol opvolgen, zeiden twee bronnen bij het leger.


  De koning heeft een zeer prominente plek in de Thaise maatschappij en het land is sinds de dood van Bhumibol dan ook in diepe rouw ondergedompeld. Zelfs de troonopvolging is een gevoelig punt, maar volgens de bronnen wordt er achter de schermen wel degelijk aan gewerkt. ''We zijn voorbereidingen aan het treffen. Alles wordt geregeld voor 1 december.'' Een van de bronnen benadrukt wel dat de planning ook afhangt van de kroonprins.

  De formele kroning van de nieuwe koning, met alle feestelijkheden die daarbij horen, kan pas na Bhumibols crematie plaatsvinden. Die staat voor een jaar na zijn dood gepland. Bhumibol overleed op 13 oktober.

  31 oktober 2016 - 12:05