×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thailand rouwt op verjaardag Bhumibol

  Thailand rouwt op verjaardag Bhumibol

  Zwart was de overheersende kleur maandagmorgen in Bangkok waar de Thai voor het eerst vaderdag vierden na het overlijden van 'vader van de natie' koning Bhumibol. Duizenden waren op de been om de vereerde vorst te gedenken. Bhumibol zou maandag 89 jaar zijn geworden.


  Overal in het land werden bij tempels en bij belangrijke overheidsgebouwen boeddhistische plechtigheden gehouden. De nieuwe koning Vajiralongkorn werd verwacht bij de ceremonie in het Grote Paleis.

  Op de Bhumibol-brug in Bangkok kwamen veel mensen samen – nog altijd in de rouwkleur zwart gekleed – om een speciale tentoonstelling over leven en werken van de koning te bekijken. 999 monniken hielden een plechtigheid om voorspraak te vragen voor de op 13 oktober overleden koning.

  Voor het stadhuis van Bangkok is maandagavond een jazzconcert. Koning Bhumibol was een jazzliefhebber en speelde zelf ook saxofoon.

  5 december 2016 - 11:32