×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thailand krijgt even een 96-jarige regent

  Thailand krijgt even een 96-jarige regent

  De 96-jarige Prem Tinsulanonda wordt tijdelijk regent van Thailand. Kroonprins Maha Vajiralongkorn heeft te kennen gegeven dat hij liever enige tijd met het volk rouwt om de dood van zijn vader, koning Bhumibol.


  De 88-jarige vorst overleed donderdag na een lang ziekbed in een ziekenhuis in de hoofdstad Bangkok. Aangezien het land formeel een staatshoofd moet hebben, is Prem Tinsulanonda als hoofd van de Koninklijke Adviesraad de aangewezen persoon om het koningloze tijdperk op te vullen. Tinsulanonda was vroeger onder meer premier. De adviesraadraad is een machtig orgaan in het Aziatische koninkrijk.

  Ook zaterdag werd de populaire Bhumibol overal herdacht. Talloze onderdanen, veelal in het zwart gekleed, alsmede vele boeddhistische monniken baden op straat voor het zielenheil van de overleden koning. De kroonprins is veel minder populair. Prins Maha is drie keer getrouwd en gescheiden, en liet zich weinig in Thailand zien. Hij verbleef onder meer vaak en lang in Duitsland.

  15 oktober 2016 - 10:01