×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Thailand heeft plots een koningin

  Suthida Tidjai in het huwelijk getreden met Vajiralongkorn

  Thailand heeft plots een koningin

  Vlak voor het begin van de kroningsplechtigheden van de Thaise koning Vajiralongkorn is bekend geworden dat hij een vrouw heeft. De 66-jarige vorst is in het huwelijk getreden met Suthida Tidja, die per direct koningin van Thailand is.

  Het nieuws komt drie dagen voor Vajiralongkorns officiële kroning. De 40-jarige Suthida, een voormalige stewardess, werd in 2014 benoemd als vicecommandant van de lijfwacht van de toenmalige kroonprins. In 2016 maakte hij haar generaal. De verhalen over de relatie tussen de twee deden al langer de ronde, maar werden tot woensdag ontkend.

  Zaterdag begint de Thaise kroningsceremonie die duurt tot en met maandag. Vajiralongkorn kwam in 2016 op de troon na het overlijden van zijn vader Bhumibol, die zeventig jaar had geregeerd.

  Scheidingen

  Het huwelijk met Suthida is Vajiralongkorns vierde. Hij trouwde in 1977 met zijn nichtje Soamsawali, een huwelijk dat was gearrangeerd door koningin Sirikit. Maar al voor de bruiloft had de toenmalige kroonprins een verhouding met Sujarinee Vivacharawongse. Die zou zijn tweede echtgenote worden. In 1991 werd de scheiding uitgesproken en in 1994 huwde Vajiralongkorn de actrice Sujarinee, bij wie hij toen al vijf kinderen had.

  Het tweede huwelijk liep al na twee jaar op de klippen. In 2001 trouwde Vajiralongkorn met zijn derde vrouw Srirasmi, maar ook dat huwelijk werd, in 2014, ontbonden. Met haar kreeg Vajiralongkorn een kind, hetzelfde aantal als zijn eerste huwelijk had opgeleverd.

  Suthida kwam al eerder in beeld. In de crematiestoet van Bhumibol liep ze vooraan, vlak naast Vajiralongkorn.

  1 mei 2019 - 16:42