×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Swaziland staat onder speciale bescherming’

  Dictatoriale koning Mswati lijkt volgens minister op God

  Swaziland staat onder speciale bescherming’

  Wie wil weten hoe God te werk gaat, hoeft maar te kijken naar koning Mswati III van Swaziland. Die werkt op dezelfde, koninklijke manier. Dat meent Sibusiso Shonghwe, minister van justitie en grondwettelijke zaken van het Afrikaanse koninkrijk.


  Shonghwe deed zijn opmerkelijke uitspraken tegen verslaggevers tijdens een bezoek aan een gevangenis. "De reden dat God dichter bij ons koninkrijk staat is dat hij ons ziet als een voorbeeld voor hoe de rest van de wereld geleid zou moeten worden", aldus de door Mswati benoemde bewindsman.

  Mswati (45) gelooft zelf ook dat God een speciaal plekje heeft voor Swaziland. In augustus maakte hij bekend dat God hem een visioen had gegeven waarin de koning de opdracht kreeg om het land om te vormen tot een ‘monarchale democratie’. In de praktijk had die verandering geen betekenis. Mswati hield de absolute macht en politieke partijen zijn verboden.

  14 januari 2014 - 12:08