×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Simeon van Bulgarije in conflict met autoriteiten

  Bulgaarse staat eist koninklijke bezittingen op

  Simeon van Bulgarije in conflict met autoriteiten

  De Bulgaarse regering en koning Simeon II zijn in een verhitte strijd verwikkeld over voormalige koninklijke bezittingen. De koning, die in de periode 2001-2005 als Simeon Sakskoburggotski premier van Bulgarije was, is vooralsnog aan de verliezende hand.


  Een rechtbank in Sofia heeft bepaald dat het voormalige koninklijke landgoed Tsarska Bistritsa eigendom is van de staat en dat de koning en zijn zus prinses Maria-Louisa er ten onrechte een aantal jaren gebruik van hebben gemaakt. De koning gaat tegen de uitspraak in beroep.

  Tsarska Bistritsa, dat na de Tweede Wereldoorlog door het communistische bewind was onteigend, was tijdens de regeringstijd van premier Sakskoburggotski teruggeven aan de koninklijke familie, samen met andere voormalige eigendommen. Politieke tegenstanders van de premier hebben die beslissing altijd aangevochten. De rechtbank bepaalde dat beiden een schadevergoeding moeten betalen van 72.000 euro voor het gebruik van het landgoed, plus rente van 40.000 euro. De koning en de prinses zijn ook veroordeeld tot betaling van de proceskosten van 200.000 euro, zo meldt het Bulgaarse persbureau Novinite.

  Eerder verloor Simeon bij het Bulgaarse Hooggerechtshof ook de strijd om het koninklijk paleis Krichim. Ook hier eiste de staat het eerder teruggeven paleis weer met succes op.

  25 augustus 2014 - 15:22