Naamloos

Screeningscentra in Monaco krijgen koninklijk bezoek

Afgelopen woensdag heeft prinses Stéphanie een bezoek gebracht aan het serologische screeningscentrum dat Monaco heeft opgezet om de bevolking te testen op corona. Alle inwoners hebben een uitnodiging gekregen om langs te komen. Om te voorkomen dat iedereen tegelijk komt gaat het testen, dat op twee plaatsen gebeurt, op alfabetische volgorde.

Er wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde ‘Rapid Diagnostic Guidance Test’. Hierbij wordt een druppel bloed afgenomen en kan er binnen tien minuten worden afgelezen of zich antistoffen in het bloed bevinden. Het testen dat een week geleden begon, is gratis en gebeurt op vrijwillige basis. De hoop is dat de komende twee weken dagelijks vierduizend mensen getest kunnen worden.

Nadat alle inwoners de kans hebben gehad om zich te laten testen, worden ook de naar schatting 90.000 forensen uitgenodigd – mensen die in Monaco werken en in Frankrijk of Italië wonen. Prins Albert, die zelf besmet is geweest met het coronavirus, bezocht de twee centra dinsdag en liet zich – om het goede voorbeeld te geven – ook prikken. Zijn jongste zus Stéphanie kwam ook om te kijken hoe de vrijwilligers van het Fight Aids Monaco, waarvan zij de beschermvrouw is, hielpen bij het afnemen van de bloedmonsters.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen