Henri Foto 1

Royals in het rampgebied, de foto’s tot nu toe

Het zal je niet zijn ontgaan dat ons land en diverse buurlanden kampen of hebben gekampt met ernstige wateroverlast. Het is gebruikelijk dat royals hun medeleven tonen en een bezoek brengen aan de getroffen gebieden. Dat gebeurde onder meer in ons eigen land en Luxemburg en België.

Misschien woon je zelf wel in Limburg of ken je er mensen die getroffen zijn. Woorden als ramp, catastrofe en ellende liggen op het puntje van ieders tong. Nu de állerergste dreiging achter de rug lijkt voor de meeste gebieden, zetten we eens op een rijtje welke royals al zijn afgereisd naar de betreffende regio’s. Want natuurlijk heeft niet alleen ons eigen Limburg, maar bijvoorbeeld ook België, Duitsland en Luxemburg zwaar te kampen met overstromingen en de gevolgen daarvan.

In België kwam koning Filip bewoners en ondernemers in Luik een hart onder de riem steken. Daarvan werden foto’s en ook een video (die de situatie ter plaatse nog eens extra benadrukt) gedeeld.

Filip Foto 1
Filip Foto 2

In Luxemburg nam groothertog Henri poolshoogte. In Echternach – de oudste stad van het land – sprak hij met getroffenen.

Henri Foto 1
Henri Foto 2

En je hebt mogelijk al beelden gezien van Willem-Alexander en Máxima die Limburg bezochten. Met hoge laarzen aan luisterden ook zij naar het hoe en wat van de actuele situatie.

Koningspaar In Limburg Foto 1
Koningspaar In Limburg Foto 2

LEES OOK:

Naast Willem-Alexander ook deze royal niet naar Olympische Spelen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @belgianroyalpalace, @courgrandducale, @koninklijkhuis / RVD