Royals condoleren Griekenland vanwege bosbranden

Koning Harald van Noorwegen stuurde donderdag zijn condoleances naar de Griekse president Prokopis Pavlopoulos vanwege de hevige natuurbranden die in Griekenland woeden.

"Ik ben bedroefd door het nieuws over de vreselijke en verwoestende bosbranden die de regio Attica in uw land hebben getroffen en zoveel mensenlevens kosten en waardoor mensen vermist en gewond zijn. Namens mezelf en het Noorse volk stuur ik u mijn condoleances en diepste medeleven in deze moeilijke tijd voor uw mensen en land", schrijft de Noorse vorst. "Ik vraag u mijn medeleven over te brengen aan de nabestaanden, de gewonden en iedereen die getroffen is door de ramp."

Koning Carl Gustaf van buurland Zweden ging de Noorse koning voor. Dinsdag lieten koning Willem-Alexander en koningin Máxima ook al weten "intens" mee te leven met de slachtoffers van de bosbranden in Griekenland. In de buurt van de Griekse hoofdstad Athene woeden meerdere bos- en natuurbranden. Het dodental staat inmiddels op 79. Ook vielen er bijna tweehonderd gewonden en werden circa 1500 huizen verwoest.

Hertogin van York

Sarah Ferguson steekt de slachtoffers van de bosbranden in Griekenland een hart onder de riem. "Diepe sympathie voor alle families in de tragedie van de branden in Griekenland", schrijft de hertogin van York op Instagram bij een foto met de Griekse minister van Toerisme, Elena Kountoura. In haar bericht spreekt de moeder van de prinsessen Beatrice en Eugenie haar dank uit aan de hulpverleners "die onvermoeibaar werken in zulke moeilijke omstandigheden".

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen