×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Team dat Thaise voetballertjes uit grot redde door Thaise koning onderscheiden

  De duikers die deze zomer een team jonge voetballertjes redde uit een Thaise grot, zijn koninklijk onderscheiden. In de Thaise hoofdstad Bangkok werden zes grotredders onderscheiden in de Meest Bewonderenswaardige Orde van Diredgunabhorn. Bij de ceremonie waren ook alle twaalf voetballers en hun coach aanwezig.


  Het zestal, onder wie de Belgische duiker Ben Reymenants, werd niet ontvangen door koning Vajiralongkorn. Wel stond juntaleider en premier Prayuth Chan-o-cha klaar om de redders te ontvangen. Nadat de duikers hun onderscheiding kregen opgespeld, poseerden ze met een levensgroot portret van de Thaise koning.

  Twaalf jeugdvoetballertjes en hun coach kwamen afgelopen zomer klem te zitten in een grot in het Tham Luang-park. De reddingsoperatie werd wereldnieuws, omdat het moeilijk was de jongens uit het ondergelopen grotcomplex te krijgen. De laatste jongens werden op 10 juli gered, nadat ze ruim twee weken hadden vastgezeten. Bij de reddingsactie waren tientallen duikers betrokken, één duiker kwam om het leven.

  7 september 2018 - 15:15