Team dat Thaise voetballertjes uit grot redde door Thaise koning onderscheiden

De duikers die deze zomer een team jonge voetballertjes redde uit een Thaise grot, zijn koninklijk onderscheiden. In de Thaise hoofdstad Bangkok werden zes grotredders onderscheiden in de Meest Bewonderenswaardige Orde van Diredgunabhorn. Bij de ceremonie waren ook alle twaalf voetballers en hun coach aanwezig.

Het zestal, onder wie de Belgische duiker Ben Reymenants, werd niet ontvangen door koning Vajiralongkorn. Wel stond juntaleider en premier Prayuth Chan-o-cha klaar om de redders te ontvangen. Nadat de duikers hun onderscheiding kregen opgespeld, poseerden ze met een levensgroot portret van de Thaise koning.

Twaalf jeugdvoetballertjes en hun coach kwamen afgelopen zomer klem te zitten in een grot in het Tham Luang-park. De reddingsoperatie werd wereldnieuws, omdat het moeilijk was de jongens uit het ondergelopen grotcomplex te krijgen. De laatste jongens werden op 10 juli gered, nadat ze ruim twee weken hadden vastgezeten. Bij de reddingsactie waren tientallen duikers betrokken, één duiker kwam om het leven.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen