(file) Jordan Royalty Queen Rania Birthday

Rania van Jordanië: ‘verdeel vaccins eerlijk’

De vrouw van koning Abdullah heeft in gesprek met een interviewer gezegd dat rijkere landen soms genoeg vaccins inkopen om iedereen dubbel te kunnen inenten, terwijl armere landen het nakijken hebben. Dat kan beter, volgens Rania.

De vorstin deed haar uitspraken tijdens de Warwick Economics Summit, een economische topbijeenkomst. Die ditmaal volledig virtueel plaatsvond, in verband met corona. Rania vindt dat er überhaupt geen verschillen zouden moeten zijn in de verdeling van de vaccins. Dus dat een rijk land niet driedubbel zoveel voor alleen de eigen inwoners inkoopt, terwijl armere landen soms maar 10% van hun bevolking zullen kunnen inenten vanwege gebrek aan budget en omdat het bewaren van bepaalde typen vaccins niet gaat in warme landen.

Rania zegt verder dat vrijwel iedereen op zijn eigen manier met verlies te kampen heeft door de coronacrisis, maar dat ook verlies niet ‘gelijk verdeeld’ is. Want “veel te veel mensen op de wereld hebben ook nog eens te maken met honger, geweld en analfabetisme”, aldus de koningin.

Ze pleit voor een eerlijke verdeling van de beschikbare vaccins en meer oog voor de ongelijkheid die voor en ook tijdens corona heerst(e). Ze ziet ook lichtpuntjes in deze tijden van crisis. Zo roemt ze de internationale samenwerking om snel een vaccin te ontwikkelen. En ze hoopt dat wat we nu als gezamenlijke doelen zien, mag beklijven en we straks niet weer allemaal onze eigen weg gaan en minder oog hebben voor onze medewereldburgers.

(file) Jordan Royalty Queen Rania Birthday

LEES OOK:

Máxima ‘op bezoek’ bij de touringcars

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen