Rania feliciteert gouden medaille-winnaar

De koninklijke familie van Jordanië is afgelopen nacht wakker gebleven om de taekwondoka Ahmad Abu Ghaush aan het werk te zien in de Olympische finale in de gewichtsklasse tot 68 kilo. Jordanië had nog nooit een Olympische medaille gewonnen, en was dankzij de finaleplaats van Abu Ghaush al verzekerd van eremetaal. Alleen de kleur stond nog niet vast.

Abu Ghaush (20) versloeg de Rus Aleksi Denisenko en bezorgde Jordanië daarmee goud. De koninklijke familie gebruikte sociale media als Twitter om de sporter te feliciteren. 'Van de Oscars tot de Olympische Spelen, het is een geweldig jaar voor Jordanië op het wereldtoneel. Felicitaties aan Ahmad met zijn goud', twitterde koningin Rania.

'Gefeliciteerd Ahmad. We zijn zo trots!', twitterde ex-kroonprins Hamzah, de zoon van koningin Noor en wijlen koning Hoessein. 'Felicitaties aan Ahmad met het winnen van Jordanië's eerste Olympische gouden medaille', voegde prins Ali Al Hoessein, bekend van zijn poging FIFA-baas te worden, eraan toe. Ook koningin Noor uitte haar vreugde op Twitter.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen