×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinsessen bij opening juwelententoonstelling Hermitage

  Ook prinses Margarita en Annette waren aanwezig

  Prinsessen bij opening juwelententoonstelling Hermitage

  De opening van de bijzondere juwelententoonstelling in de Hermitage in Amsterdam werd vrijdagavond onder anderen bijgewoond door prinses Margarita, zelf ontwerper van sieraden, en prinses Annette.

  ‘Juwelen! Schitteren aan het Russische hof’ moet een echte publiekstrekker worden van de Amsterdamse vestiging van het grote Russische museum, dat ook ‘hofleverancier’ is van de sieraden van de tsarenfamilie. De grootste blikvanger van de expositie die zaterdag opent voor het publiek is een broche van de 18e-eeuwse keizerin Elisabeth, een ‘boeketje’ met zo’n 400 briljanten, meer dan 450 kleine roosgeslepen diamanten, blauwe en gele saffieren, robijnen en smaragden.

  Maar ook de Koninklijke Verzamelingen in Den Haag hebben een bijdrage geleverd. Er zijn armbanden te zien van koningin Anna Paulowna, de van oorsprong Russische echtgenote van koning Willem II. Twee van de armbanden bevatten echt, gevlochten haar van Willem II en Anna zelf. De andere armband bevat een geëmailleerd portret van Willem II.

  ‘Juwelen! Schitteren aan het Russische hof’ omvat meer dan 300 stukken en is te zien van 14 september tot en met 15 maart. Behalve sieraden zijn er ook kleding, waaronder baljurken, en portretten van de tsarenfamilie Romanov en andere Russische adellijke lieden te bekijken.

  14 september 2019 - 14:24