Hungary Japan Diplomacy

Prinses Kako is vandaag jarig!

De prinses studeerde in het eerste kwartaal van dit jaar af aan de Internationale Christelijke Universiteit, in Tokio. Benieuwd hoe oud ze is geworden?

De Japanse mag 26 kaarsjes uitblazen. Kako is de jongste dochter van kroonprins Fumihito. Haar zus heet Mako en zij is 29 jaar. Als er foto’s of video’s worden vrijgegeven van de prinsessen, zijn zij vaak samen in beeld te zien. Verder is het Japanse hof redelijk terughoudend met het delen van nieuwtjes over hun leden.

Ter gelegenheid van Kako’s verjaardag wordt echter wel wát gedeeld. Zo weten we nu dat Kako zich – sinds ze in maart van dit jaar afstudeerde – veel bezighoudt met taken voor het keizershuis. De vergaderingen die daarmee gepaard gaan, vinden veelal via videoverbindingen plaats, vanwege corona. Kako heeft op deze manier al 29 vergaderingen bijgewoond, geteld vanaf mei.

Ook andere uitstapjes of bezoeken buitenshuis waren er nauwelijks. Alleen begin november werd het zogenoemde Meiji-heiligdom bezocht, vanwege het 100-jarig bestaan.

Kako’s zus Mako is verloofd met Kei Komuro, de twee hebben al sinds 2017 trouwplannen, maar er kwam steeds iets tussen, Niet in de laatste plaats de zorgen om de reputatie van zijn familie. Iets dat in Japan erg belangrijk is.

Kako op een archieffoto, hier was ze op werkbezoek.

Hungary Japan Diplomacy

LEES OOK:

Zien: Charlene met opgeschoren kapsel én een schattige Chihuahua

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA