×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Aiko (14) kampt met vermoeidheid

  Prinses Aiko (14) kampt met vermoeidheid

  Het gaat niet goed met de Japanse prinses Aiko, de kleindochter van keizer Akihito en keizerin Michiko. De dochter van kroonprins Naruhito en kroonprinses Masako kampt met gezondheidsproblemen en is daarom al een maand niet naar school geweest. Het Japanse hof verschafte deze week openheid van zaken.


  De 14-jarige prinses gaat sinds twee jaar naar de Gakushuin Girls’ Junior High School in Tokio, maar zit al sinds 26 september niet in de schoolbanken. Volgens het Japanse hof raakte ze na de zomervakantie oververmoeid.

  Haar moeder prinses Masako heeft Aiko op 6 oktober naar het ziekenhuis gebracht, maar het medische onderzoek heeft niet een specifieke diagnose opgeleverd. Het is volgens Japanse media nog niet bekend wanneer ze terug kan keren naar de middelbare school. Artsen zeggen wel dat haar gezondheid stukje bij beetje verbetert. In de Japan Times vertelt een vertegenwoordiger van de Japanse hofhouding dat ze niet hele dagen in bed ligt en deze week een wandeling in de tuin kon maken.

  Masako heeft een driedaagse reis met kroonprins Naruhito naar het noordoosten van Japan afgezegd om voor haar dochter te kunnen zorgen. Aiko is het enige kind van Naruhito en Masako.

  27 oktober 2016 - 09:21