Austria Salzburg Festival 2015

Prins Waldemar, stiefvader van Mario-Max overleden

Prins Waldemar zu Schaumburg-Lippe is deze week op 79-jarige leeftijd overleden. De prins adopteerde één van de kinderen van één van zijn vrouwen en dat kind is mooi aan de haal gegaan met de royal allure van zijn stiefpapa.

Mario-Max werd ook wel bekend als ‘de tv-prins’. Waldemar adopteerde hem, waarmee hij zijn eigen wettelijke zoon werd. Maar Mario-Max is zelf niet van adellijke komaf. Zijn moeder is Gertraud-Antonia, één van de maar liefst vier vrouwen die hij huwde in zijn leven. Dat laatste, vierde huwelijk met Gertraud-Antonia was voer voor de roddelbladen. Het gezin, inclusief aangenomen zoon Mario-Max, trad graag op de voorgrond en schuwde de pers bepaald niet.

Mario-Max zag zijn nieuwe ‘royal’ leventje helemaal zitten. Hij molk de titel en afkomst van zijn adoptievader volledig uit. Liet zich – veelal gekscherend – her en der aanspreken met ‘prins’. En was de hoofdrolspeler in de tv-serie ‘Coming to Holland: prins zoekt vrouw’. In Nederland werd er overigens algauw doorheen geprikt.

In Amerika was het aanzien echter groot, voor dit gezin. Ondanks het feit dat Waldemar slechts zeer verre familie is van adellijke namen zoals de Van Oranjes en de Deense royals, smulden de Amerikanen wél van het ‘royal’ gezin met de hoge entertainment-waarde. Mario-Max heeft na zijn deelname aan ‘prins zoekt vrouw’ nog een lucratieve tv-carrière overgehouden. Waarbij hij steeds niet zuinig was met het strooien van termen als ‘prins’ en ‘royal’, om zichzelf te beschrijven.

Zijn adoptievader is 79 jaar geworden. Hij werd geboren in Duitsland en overleed in Amerika.

Austria Salzburg Festival 2015

Lees ook:

Alle kleinkinderen én achterkleinkinderen van Elizabeth

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen