Image 28

Prins Charles stapt op fiets voor goede doel

De Britse prins Charles heeft voor het eerst in jaren weer een rondje op de fiets gemaakt. Vanuit zijn woning Highgrove House in Gloucestershire sloot hij zich donderdag aan bij deelnemers van het evenement Palaces on Wheels, waarmee geld wordt ingezameld voor de British Asian Trust.

Op de foto’s is te zien hoe Charles zichtbaar geniet van de tocht op zijn geleende fiets. Nadat hij meer had gehoord over de inzamelingsactie kon hij het niet laten een grapje te maken over de strakke kleding van de deelnemende renners. Ze waren voor Charles, tijdens de bloedhete dag zelf gekleed in een beige pak, “zeer goed bewijs waarom ik geen Lycra draag”, zei hij.

Tijdens de gesponsorde fietstocht leggen de renners in vier dagen meer dan 400 kilometer af en stoppen bij een aantal koninklijke residenties. Zo rijden ze na Highgrove in de komende dagen via Windsor Castle en Buckingham Palace naar Cambridge. Zondag eindigen ze in Sandringham. British Asian Trust werd in 2007 opgericht door prins Charles om armoede, ongelijkheid en onrecht in Zuid-Azië te bestrijden.

LEES OOK:

Zo herdenken Charles en Camilla honderdste geboortedag prins Philip

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Twitter @ClarenceHouse.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen