×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Politie pakt fotograaf op bij aankomst Thaise koning

  Arrestatie zonder duidelijke reden

  Politie pakt fotograaf op bij aankomst Thaise koning

  In Zwitserland is er ophef over het oppakken van een fotograaf. Bij aankomst van de Thaise koning werd een fotograaf van Bild Zeitung opgepakt, zonder dat daar een duidelijke reden voor was. Er wordt vermoed dat de arrestatie zou zijn gedaan op verzoek van de beveiligers van de Thaise koning Vajiralongkorn. De koning was op dat moment net met zijn vliegtuig van Thai Airways aangekomen in Zwitserland. Hij was samen met koningin Suthida even teruggegaan naar Bangkok om deel te nemen aan plechtigheden ter gelegenheid van Chakri-dag.


  Geen duidelijke reden aanhouding

  De fotograaf, in de Zwitserse media aangeduid als Claudio M., kon zijn arrestatie gedeeltelijk filmen. Hij bevond zich op het openbare gedeelte van het vliegveld, dus in principe deed hij niets mis. De politie heeft nog geen duidelijke uitleg kunnen geven over de reden van de aanhouding.

  Persvrijheid

  De Zwitserse media is verontwaardigd over de aanhouding. Volgens hen gaat dit tegen de persvrijheid in. Het is al helemaal kwalijk dat er in opdracht is gehandeld van de Thaise koning, die in eigen land kritische opmerkingen laat bestraffen met een celstraf van vijftien jaar.

  Slechte reputatie

  Voor de koning was het wel beter geweest als zijn reis verborgen was gebleven voor de Thai. De laatste tijd staat hij namelijk regelmatig in slecht daglicht vanwege de onthullingen over zijn leven met minnaressen in een Duits hotel. Zürich was voor hem enkel een tussenstop, om zijn echtgenote Suthida die in Engelberg verblijft, af te leveren.

  Lees ook:

  Thaise autoriteiten slagen er steeds minder in om creatief gecamoufleerde kritiek te censureren.

  Jongeren in Thailand hoeven niet zo nodig een koning

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. Beeld: ANP.

  10 april 2020 - 12:06