Politie pakt fotograaf op bij aankomst Thaise koning

In Zwitserland is er ophef over het oppakken van een fotograaf. Bij aankomst van de Thaise koning werd een fotograaf van Bild Zeitung opgepakt, zonder dat daar een duidelijke reden voor was. Er wordt vermoed dat de arrestatie zou zijn gedaan op verzoek van de beveiligers van de Thaise koning Vajiralongkorn. De koning was op dat moment net met zijn vliegtuig van Thai Airways aangekomen in Zwitserland. Hij was samen met koningin Suthida even teruggegaan naar Bangkok om deel te nemen aan plechtigheden ter gelegenheid van Chakri-dag.

Geen duidelijke reden aanhouding

De fotograaf, in de Zwitserse media aangeduid als Claudio M., kon zijn arrestatie gedeeltelijk filmen. Hij bevond zich op het openbare gedeelte van het vliegveld, dus in principe deed hij niets mis. De politie heeft nog geen duidelijke uitleg kunnen geven over de reden van de aanhouding.

Persvrijheid

De Zwitserse media is verontwaardigd over de aanhouding. Volgens hen gaat dit tegen de persvrijheid in. Het is al helemaal kwalijk dat er in opdracht is gehandeld van de Thaise koning, die in eigen land kritische opmerkingen laat bestraffen met een celstraf van vijftien jaar.

Slechte reputatie

Voor de koning was het wel beter geweest als zijn reis verborgen was gebleven voor de Thai. De laatste tijd staat hij namelijk regelmatig in slecht daglicht vanwege de onthullingen over zijn leven met minnaressen in een Duits hotel. Zürich was voor hem enkel een tussenstop, om zijn echtgenote Suthida die in Engelberg verblijft, af te leveren.

Lees ook:

Thaise autoriteiten slagen er steeds minder in om creatief gecamoufleerde kritiek te censureren.

Jongeren in Thailand hoeven niet zo nodig een koning

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen