×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Persoonlijke’ Facebookpagina koning Marokko

  Vrije tijdsfoto's koning Mohammed te zien

  Persoonlijke’ Facebookpagina koning Marokko

  Terwijl het op de Marokkaanse tv verboden is om persoonlijke beelden van de koning te laten zien, is er een Facebookpagina vol met zulke foto's. Daarop is te zien hoe koning Mohammed VI er in zijn vrije tijd uitziet, bijvoorbeeld op reis in het buitenland, gitaar spelend of skiënd, met een pet op of in een spijkerbroek. De pagina heeft 1,2 miljoen volgers.


  De oprichter van de pagina, de 23-jarige Soufiane al-Bahri, krijgt de foto's van mensen die met de koning poseerden. Hoe hij aan de foto's komt waar de koning alleen op staat, wil hij niet zeggen. Onlangs moest een publieke tv-zender nog excuses maken voor beelden van een wandelende koning, maar Facebook lijkt de dans te ontspringen.

  Al-Bahri is een groot fan van de koning en richtte de pagina op als 'cadeau' voor Mohammed VI. Hij verdient er niet aan. Hij wil zelf uit de schijnwerpers blijven, maar is inmiddels een bekendheid vanwege zijn passie voor het koningshuis.

  12 juni 2014 - 11:19