×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Parlementsvoorzitter steekt loftrompet over Hans Adam

  Liechtenstein viert nationale feestdag

  Parlementsvoorzitter steekt loftrompet over Hans Adam

  De voorzitter van de Landtag, het parlement van Liechtenstein, heeft vrijdag in Vaduz de loftrompet gestoken over vorst Hans Adam II. Die viert later dit jaar zijn zilveren regeringsjubileum. ''Maar om alvast een voorschot te nemen, wil ik uw vooruitziende blik op het gebied van de buitenlandse politiek prijzen”, aldus Albert Frick tijdens zijn toespraak ter gelegenheid van de nationale feestdag.


  Hij doelde onder meer op het besluit van Hans Adam om het lidmaatschap aan te vragen van de Verenigde Naties (1990) en om Liechtenstein, anders dan buurland Zwitserland, lid te laten worden van de Europese Economische Ruimte, waardoor er makkelijker zaken kan worden gedaan met de EU. ''Deze mijlpalen in onze historie hebben de positie van Liechtenstein versterkt”, zei Frick.

  De nu 69-jarige ‘Landesfürst’ bevond zich samen zijn vrouw en kinderen en kleinkinderen onder het gehoor op de weide naast het slot van Vaduz, waar de aftrap van de nationale feestdag plaatsvond met toespraken en het zingen van het volkslied. Hans Adam volgde op 13 november 1989 zijn gestorven vader Franz Jozef II op, die hem 5 jaar eerder al het dagelijks bestuur over Liechtenstein had toevertrouwd.

  Op zijn beurt droeg Hans Adam op 15 augustus 2004 de dagelijkse leiding over aan zijn zoon erfprins Alois, die vrijdag dus ook een klein jubileum te vieren had. ''Hij neemt de taken met zijn eigen charme en met groot verantwoordelijkheidsgevoel waar”, aldus parlementsvoorzitter Frick.

  15 augustus 2014 - 14:31