Oproep van de Zweedse prins Carl: steun de lokale horeca!

De coronacrisis is natuurlijk één groot drama voor de horecabranche. ‘‘Ik maak me oprecht zorgen over de uitdagingen waar de horeca op dit moment voor staat,’’ liet prins Carl Philip woensdag weten. In Stockholm sprak hij met vertegenwoordigers van de Zweedse horecaondernemers. Hij praatte met hen over de impact van de coronacrisis voor de sector.

Pijnlijke gevolgen

Volgens de prins houden de meeste eigenaren en medewerkers zich groot, maar de pijnlijke gevolgen van de coronamaatregelen worden steeds voelbaarder. Carl Philip speelt een rol bij de jaarlijkse verkiezing van ‘chefkok van het jaar’ en zegt zich betrokken te voelen bij de sector.

Minder omzet

Uit de gesprekken met de horecaondernemers kwam volgens de prins naar voren dat de branche al flinke klappen heeft moeten opvangen. Ze moeten zich aan strenge regels houden en dat kost klanten. Minder klanten, minder omzet. ‘‘Ik zie dat de branche met creatieve ideeën en initiatieven de crisis het hoofd probeert te bieden,’’ zegt de prins.

Oproep: steun de lokale horeca

Carl Philip heeft een oproep gedaan naar het Zweedse volk om de horeca zoveel mogelijk te kunnen steunen. “Als je de kans hebt, blijf dan je lokale restaurant steunen door afhaalmaaltijden te kopen of eten te bestellen via een van de apps die in delen van ons land beschikbaar zijn.”

 

Lees ook:

Ze willen geen televisie- of filmklussen aannemen die de spot zouden kunnen drijven met het koningshuis

Harry en Meghan willen koninklijke familie respecteren.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen