Estelle Jurk 1

Ook prinses Estelle mag trouwen met wie ze wil

Hoewel de Zweedse prinses nog maar 9 jaar oud is, mag ook Estelle later trouwen met wie ze wil. In navolging van prinses Amalia en prinses Elisabeth van België mag ook zij met een vrouw in het huwelijk treden.

Trouwen met hetzelfde geslacht

Rijksmaarschalk Frederik Wersäll maakte woensdag tegenover Aftonbladet duidelijk dat er geen enkele reden is waarom een regent of erfgenaam van de troon niet met iemand van hetzelfde geslacht zou mogen trouwen zonder daarbij het recht op de troon te verliezen. Wel moet er voor een huwelijk nog steeds formeel toestemming worden gevraagd aan de regering maar dat kan ook voor huwelijken tussen mensen met hetzelfde geslacht, zegt Wersäll.

Vorige week maakte demissionair premier Mark Rutte in antwoord op Kamervragen bekend dat prinses Amalia de troon niet hoeft op te geven als ze met een vrouw trouwt. Voorheen was dat wel de regel, maar de 17-jarige troonopvolger mag ook bij een huwelijk met een vrouw haar toekomstige plek op de troon behouden. Dit geldt naast de Belgische prinses nu ook voor de Zweedse prinses Estelle.

LEES OOK: 5 MOOIE FOTO’S VAN VICTORIA MET ESTELLE

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty of koop de nieuwste Royalty hier online.

Beeld: Instagram @kungahuset & Bron: ANP