royal family

Onderzocht: dit waren de meest opmerkelijke royal nieuwtjes in 2020

Het jaar is nog niet helemáál voorbij, maar omdat we in de komende 3 dagen geen groots royal huwelijk of de geboorte van een nieuw prinsje of prinsesje verwachten, nemen we de uitkomsten van dit geinige onderzoekje over.

Zowel Het Vlaamse Nieuwsblad (een krant) als de website Histoire Royales (Franstalig) keek naar het afgelopen royal jaar en wat de impact van de nieuwtjes zijn geweest. Ze bedachten een manier om één en ander te rangschikken en Histoire Royales vroeg zijn lezers tevens om hun lijstjes op te stellen van het meest opmerkelijke royal nieuws. Misschien is de uitkomst van wat bovenaan prijkt niet direct verrassend, maar de details zijn dat zeker wel.

In België vinden ze de Megxit hét verhaal van 2020. Die neemt dus de eerste plek in op de lijst. Nummer 2 is voor Delphine Boël en haar erkenning als dochter van Albert – en tevens officieel prinses verklaard dit jaar. Daarna volgt het vrij plotselinge vertrek van de Spaanse oud-koning Juan Carlos. Wat bijna een vlucht leek te zijn voor de vele verdenkingen van fraude en corruptie aan zijn adres. Ook in de Franse lijst staan Harry en Meghan en hun royal vertrek bovenaan. En Delphine is daar op de 3de plek beland.

Ook onze eigen Willem-Alexander en zijn gezin haalden het overzicht. Hun onhandige Griekeland-reis in de herfstvakantie is niet onopgemerkt gebleven. Het werd als ‘opvallend’ beschreven. Het Nieuwsblad sprak zelfs van ‘het in allerijl afbreken van de vakantie en als een dief in de nacht weer naar huis’.

Verder prijken onder meer het ‘stille’ huwelijk van de Britse prinses Beatrice en de geboorte van het Luxemburgse prinsje Charles op de lijst.

Harry en Meghan besloten het Britse koningshuis achter zich te laten en zich met Archie in Amerika te vestigen.

South Africa Britain Royalty

Delphine kreeg de erkenning waar ze jaren voor vocht. Haar ontmoeting met (half)broer Filip is een moment dat wereldwijd werd gezien, gevolgd en gedeeld.

Filip En Delphine Foto Van Instagram

De Spaanse monarchie werd aardig aan het wankelen gebracht in 2020. Felipe probeerde recht te breien wat zijn vader, Juan Carlos, aan chaos en verdenkingen had veroorzaakt.

Spain Royalty

Willem-Alexander en Máxima maakten een inschattingsfout door tóch op vliegvakantie te gaan afgelopen oktober. Juist wanneer premier Rutte ons allen had opgeroepen dat niet te doen.

Royal Family Is Back In The Netherlands

Beatrice verraste vriend en vijand. Ze trouwde klein en bescheiden met haar Edoardo in juli van dit jaar.

Beatrice 1

In Luxemburg kon de geboorte van prinsje Charles op veel ooohs en aaahs rekenen. De kleine spruit is inmiddels 7 maanden ‘oud’ en zijn ouders genieten volop van hem.

Baby Charles Foto 3

LEES OOK:

Vlaamse media noemen Filip ‘een modelvorst’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @sussexroyal, @courgrandducale, @theroyalfamily, @belgianroyalpalace