Noodkreet van Saudische prinses vanuit de gevangenis

Vanuit de gevangenis heeft een opgesloten Saudische prinses een brief laten publiceren waarin ze smeekt om vrijgelaten te worden. "Mijn gezondheid blijft verslechteren en dat kan tot mijn dood leiden", schreef de 56-jarige Basmah Bint Saud bin Abdulaziz Al Saud.

De prinses moest in 2019 de gevangenis in vanwege haar kritiek op de manier waarop vrouwen behandeld worden in haar conservatieve thuisland. Ze wordt vastgehouden in een gevangenis bij de Saudische hoofdstad Riyad.

Volgens een familielid stond de prinses op het punt om naar het buitenland te reizen voor een medische behandeling, maar toen werd ze aangehouden. Na de arrestatie kreeg Basmah te horen dat ze werd verdacht van het vervalsen van een paspoort. Die aanklacht is inmiddels ingetrokken, maar de prinses zit toch nog steeds vast samen met een dochter. Ze heeft last van medische problemen, waaronder botontkalking en hartklachten.

Kort geleden verscheen er al een noodkreet van de prinses op sociale media. Nu richt ze zich in een brief tot koning Salman en de machtige kroonprins, Mohammed bin Salman. Ze hoopt dat zij iets voor haar kunnen betekenen, helemaal omdat ze medische zorg nodig heeft.

Lees ook:

Kate is beschermvrouwe van de organisatie East Anglia’s Children’s Hospices (EACH). Ze stuurde hen een brief om woorden van steun uit te spreken.

Kate stuurde een steunbrief naar een hospice voor kinderen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Foto: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen