×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe feestdag voor Thaise koningin

  Een vrije dag op Suthida's verjaardag

  Nieuwe feestdag voor Thaise koningin

  Thailand heeft een nieuwe nationale feestdag gekregen. De verjaardag van de kersverse koningin Suthida op 3 juni is door de regering aangewezen als vrije dag.

  Onbekend is wat er gebeurt met 12 augustus, de verjaardag van koningin-moeder Sirikit. Zij is niet langer dé koningin van Thailand, maar haar verjaardag werd ook altijd gevierd als Moederdag.

  Thaise media durfden er niet over te speculeren. Over de nieuwe koningin is officieel niets bekend. Er is nog geen goedgekeurde biografie verschenen en vanwege de angst de strenge wet op majesteitsschennis te overtreden, wordt geen eigen nieuwsgaring gedaan.

  Koning Vajiralongkorn trouwde enkele dagen voor zijn kroning met Suthida, een voormalige stewardess die de laatste jaren was opgenomen in zijn lijfwacht en inmiddels generaal was gemaakt.

  14 mei 2019 - 11:14