Niet geheel onverwacht, maar de Thaise koning is weer terug in Duitsland

Dinsdag is de Thaise koning Vajiralongkorn vanuit Zwitserland teruggekeerd in Garmisch-Partenkirchen, waar hij al maanden verblijft. Hoe dat bekend is? Met de gegevens van Flightradar kunnen alle vluchten van het koninklijke toestel gevolgd worden.

De koning is volgens paleisbronnen de afgelopen dagen bij zijn echtgenote koningin Suthida geweest, die in het Zwitserse Engelberg woont. Ze zouden vorige week samen hun eerste verjaardag van hun huwelijk hebben gevierd.

Het was eerst de bedoeling dat het koningspaar afgelopen weekend naar Bangkok zou vliegen voor een aantal belangrijke nationale feestdagen. Een week geleden liet de Thaise regering nog weten dat de viering hiervan gewoon door zou gaan, ondanks de beperkende coronamaatregelen. Later in de week werden de feestdagen toch nog geannuleerd. Voor de Thaise koning was er dus niet echt een reden om weer naar Thailand te vliegen. Hij heeft dit jaar slechts vier dagen in eigen land doorgebracht. Het laatste bezoek op 6 april duurde minder dan 24 uur.

Lees ook:

De Thaise koning Vajiralongkorn is niet blij met het uitlekken van de details over zijn verblijf in Duitsland in de buitenlandse media en online. En dat is niet zo gek, want het nieuws doet zijn imago niet veel goeds.

Thaise koning niet blij met uitgelekte details over zijn koninklijk harem

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen