Monarchen treuren mee met Italië

De Luxemburgse groothertog en de Noorse koning Harald leven mee met de slachtoffers en nabestaanden van de aardbeving in Italië. Dat liet beide staatshoofden woensdag weten via hun persdienst.

Harald bracht zijn condoleances over aan president Sergio Mattarella. De koning schreef dat hij ‘diep bedroefd’ was toen hij op de hoogte werd gebracht van het nieuws over de aardbeving in Umbrië. “Namens mijzelf en het Noorse volk zend ik u mijn oprechte deelneming. Ik vraag u mijn condoleances en diepste medeleven over te brengen aan iedereen die is getroffen door deze natuurramp.” Groothertog Henri van Luxemburg brengt via de fax, mede namens zijn vrouw Maria Teresa en het hele Luxemburgse volk, zijn medeleven over.

Ook de Spaanse koning Felipe stond stil bij de aardbeving. Via Twitter lieten Felipe en zijn vrouw Letizia weten mee te leven met de slachtoffers. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima betuigden woensdagmiddag hun medeleven. “Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van het natuurgeweld in het hart van Italië.”

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen