×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mihai van Roemenië trekt zich terug uit openbaar leven

  Ex-koning (94) ernstig ziek

  Mihai van Roemenië trekt zich terug uit openbaar leven

  Koning Mihai van Roemenië heeft woensdag besloten de troon over te dragen aan zijn dochter kroonprinses Margareta. Dat is in het Zwitserse Aubonne bekendgemaakt na een bijeenkomst van de koninklijke adviesraad. De 94-jarige koning voert gezondheidsredenen aan voor zijn opmerkelijke besluit.


  De beslissing van Mihai, die twee keer koning was van Roemenië en in 1947 uit het land werd verjaagd door het communistische regime, is louter symbolisch. De monarchie is na de val van het communisme in 1989 nooit hersteld, maar de koning geniet groot aanzien en moreel gezag. Op radio en televisie werd jaarlijks ook zijn kerstboodschap uitgezonden.

  Oudste dochter Margareta (66) trad de laatste jaren al op de voorgrond als plaatsvervanger van haar hoogbejaarde vader die bij zijn 90ste verjaardag nog werd uitgenodigd om het Roemeense parlement toe te spreken.

  In een verklaring liet de koning, die in Roemenië ook als zodanig wordt aangeduid, weten dat hij lijdt aan huidkanker en chronische leukemie en niet meer in staat is in het openbaar te treden. Hij heeft enkele operaties ondergaan en die hebben mede geleid tot zijn besluit terug te treden ten gunste van zijn dochter.

  2 maart 2016 - 16:22