Marokkaanse koning weer vertrokken uit Nederland

Koning Mohammed VI van Marokko is vanmiddag vertrokken uit Amsterdam. Daarmee is een eind gekomen aan het 6-daagse privébezoek van M6, zoals hij ook wordt genoemd. Naast het bezoeken van musea was hij vooral veel tijd kwijt aan selfies maken met enthousiaste Marokkaanse-Nederlanders die de uiterst casual geklede koning op straat herkenden. M6 hield zijn bezoek ook zeker niet geheim, want regelmatig werden updates op zijn Facebookpagina geplaatst.

 

Het warme bad was wederzijds. Voor de grote groepen mensen die bij het Waldorf Astoria Hotel stonden te wachten om een glimp van de koning op te vangen werd goed gezorgd. Medewerkers van de koning deelden – ook ’s nachts – thee en koekjes uit.

 

Koning van deze tijd

Op zondagochtend bezocht de Marokkaanse koning de Keukenhof, samen met de chauffeur van zijn gehuurde limousine. Die vertelde: ‘Het is een zeer vriendelijke man. Hij wil graag praten met normale burgers en wil met iedereen op de foto. Het is echt een koning van deze tijd.’ De koning bezocht daarnaast onder meer het Rijksmuseum en het luxe winkelgebied de PC Hooftstraat. Ook doneerde hij 30.000 euro voor de bouw van een nieuwe moskee in de Amsterdamse wijk Geuzenveld.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen