×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Lichaam Bhumibol naar Koninklijk Paleis

  Lichaam Bhumibol naar Koninklijk Paleis

  Het lichaam van de Thaise koning Bhumibol is overgebracht naar het Koninklijk Paleis in Bangkok. De 88-jarige vorst overleed donderdag in het Siriraj-ziekenhuis. Zijn lichaam werd in een processie naar het paleis gebracht, meldt Reuters.


  Langs de route stonden duizenden rouwende Thai. Veel van hen hadden zich in het zwart gehuld en stonden met portretten van Bhumibol langs de route. Zijn zoon kroonprins Maha Vajiralongkorn nam deel aan de processie.

  Boeddhistische monniken zingen later vrijdag mantra’s bij het lichaam van Bhumibol. Vajiralongkorn is daarbij aanwezig.

  In Thailand is het traditie het lichaam van een overleden vorst in een grote gouden urn te plaatsen. Daarin kan het lichaam mummificeren. Volgens het paleis wordt die traditie niet in ere gehouden nu Bhumibol is overleden en wordt het lichaam van de koning in een kist geplaatst. In de buurt van die kist komt symbolisch een koninklijke urn te staan.

  De Thaise overheid kondigde donderdag een jaar van nationale rouw af. Vrijdag is een nationale vrije dag zodat de Thai kunnen rouwen om Bhumibol, die zeventig jaar op de troon zat. Verwacht wordt dat zijn crematie pas volgend jaar plaatsvindt.

  14 oktober 2016 - 13:48