×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprinses Margarita herdenkt Roemeense monarchie

  Kroonprinses Margarita herdenkt Roemeense monarchie

  De Roemeense koninklijke familie probeert met een reeks van activiteiten en herdenkingen de herinnering aan de monarchie levend te houden in de republiek. Deze maand is het precies 150 jaar geleden dat de Duitse prins Karl von Hohenzollern-Sigmaringen als soeverein prins Carol I zijn intrede deed in Boekarest. Enkele jaren later werd hij de eerste koning van Roemenië.


  Met een concert en een bijeenkomst van de Roemeense Academie, een kranslegging bij zijn standbeeld en een ontvangst in het kasteel van Peles wordt de komende week stil gestaan bij de komst van Carol en zijn 48 jarige regering, die het huidige Roemenië vorm heeft gegeven.

  Tegelijkertijd besteedt de koninklijke familie, met kroonprinses Margarita en haar man prins Radu voorop, ook aandacht aan de 120ste geboortedag van 'koningin-moeder' Elena. De oma van Margarita werd in 1896 geboren in Griekenland, en was korte tijd gehuwd met de latere koning Carol II. Samen hadden ze één kind, koning Mihai, die inmiddels 94 jaar is en in slechte gezondheid verkeert.

  Meer zichtbaar

  Aan de verschillende activiteiten wordt behalve door Margarita ook deelgenomen door haar jongere zussen Elena, Sofia en Maria. Die hebben zich jarenlang niet met Roemenië bezighouden, maar zijn nu weer opgetrommeld om het koningshuis meer zichtbaar te maken nu koning Mihai nog maar kort te leven heeft en diens populaire kleinzoon Nicolae vorig jaar om nooit geheel ophelderde redenen uit de lijn van troonopvolging werd geschrapt.

  Margarita en haar man Radu waren het afgelopen weekeinde in Zweden ook aanwezig bij de viering van de 70ste verjaardag van koning Carl XVI Gustaf.

  2 mei 2016 - 16:08