Kroonprins Thailand viert 62e verjaardag

Kroonprins Vajiralongkorn van Thailand viert maandag zijn 62e verjaardag. Hij is de enige zoon van de regerende koning Bhumibol.

Volgens het Thaise nationale persbureau NNT stond prinses Srirasmi zondag alvast stil bij de verjaardag van haar echtgenoot tijdens een religieuze ceremonie. Ze legde in het koninklijk park Sanam Luang bloemen bij een portret van hem. Daarna zongen tien hooggeplaatste monniken heilige coupletten om de kroonprins te zegenen.

In Sanam Luang waren ook maandag activiteiten om de kroonprins te eren. Dit begon in de vroege ochtend met een gezamenlijk ontbijt waar 162 monniken aan deelnamen. Maandagavond eren de Thai de troonopvolger met een ceremonie van brandende kaarsjes. Een muziekfestival op Sanam Luang vormt de afsluiter van de koninklijke verjaardag. Ondertussen deden in Chiang Mai in het noorden van Thailand duizenden fietsers mee aan een fietstocht vanuit de dierentuin Chiang Mai Zoo naar het Rajapruck Royal Park.

Kroonprins Vajiralongkorn was op 30 april vorig jaar in Amsterdam één van de hooggeplaatste buitenlandse koninklijke gasten bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Hij kwam samen met zijn zus prinses Sirindhorn.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen