×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroonprins Thailand viert 62e verjaardag

  Thai staan uitgebreid stil bij jarige Vajiralongkorn

  Kroonprins Thailand viert 62e verjaardag

  Kroonprins Vajiralongkorn van Thailand viert maandag zijn 62e verjaardag. Hij is de enige zoon van de regerende koning Bhumibol.


  Volgens het Thaise nationale persbureau NNT stond prinses Srirasmi zondag alvast stil bij de verjaardag van haar echtgenoot tijdens een religieuze ceremonie. Ze legde in het koninklijk park Sanam Luang bloemen bij een portret van hem. Daarna zongen tien hooggeplaatste monniken heilige coupletten om de kroonprins te zegenen.

  In Sanam Luang waren ook maandag activiteiten om de kroonprins te eren. Dit begon in de vroege ochtend met een gezamenlijk ontbijt waar 162 monniken aan deelnamen. Maandagavond eren de Thai de troonopvolger met een ceremonie van brandende kaarsjes. Een muziekfestival op Sanam Luang vormt de afsluiter van de koninklijke verjaardag. Ondertussen deden in Chiang Mai in het noorden van Thailand duizenden fietsers mee aan een fietstocht vanuit de dierentuin Chiang Mai Zoo naar het Rajapruck Royal Park.

  Kroonprins Vajiralongkorn was op 30 april vorig jaar in Amsterdam één van de hooggeplaatste buitenlandse koninklijke gasten bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Hij kwam samen met zijn zus prinses Sirindhorn.

  28 juli 2014 - 17:24