2021 01 07 1

Koninklijke familie van Tonga na bijna een jaar eindelijk herenigd

Koning Tupou VI van de Pacifische eilandstaat Tonga heeft zijn familie lang moeten missen. Maar goed nieuws! Op 14 januari komt zijn vrouw koningin Nanasipau’u met een repatriëringsvlucht vanuit Nieuw-Zeeland eindelijk naar huis.

Vorig jaar maart bevond de koningin zich in Auckland bij haar zoon prins Ata toen de regering van Tonga als maatregel tegen het coronavirus de noodtoestand uitriep en de grenzen sloot. Daarmee kwam ook een einde aan het vliegverkeer, dat overigens ook van de kant van Nieuw-Zeeland werd stilgelegd toen dat land in lockdown ging.

Nieuw-Zeeland wist het coronavirus onder controle te krijgen terwijl Tonga er dankzij de maatregelen tot nu in is geslaagd virusvrij te blijven. Repatriëringsvluchten staan dan ook onder strenge controle. De koningin en prins Ata, die naar verluidt met zijn moeder meekomt, zullen bij aankomst in quarantaine moeten.

Het afgelopen jaar heeft koning Tupou niet alleen zijn echtgenote en jongste zoon moeten missen. Ook zijn andere twee kinderen verblijven buiten Tonga. Dochter prinses Angelika is ambassadeur in Australië en zoon kroonprins Tupouto’a ‘Ulukala, zoals zijn officiële benaming luidt, is met zijn gezin eveneens in Canberra, waar hij een mastersopleiding volgt aan de nationale universiteit van Australië.

LEES OOK:

Prinsen geen fan van Donald Trump

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.