Image 27

Koninklijke familie Dubai ontkent gijzeling prinses Latifa: ‘‘Ze maakt het goed’’

Afgelopen week lekten er video’s uit waarin prinses Latifa al-Maktoum vertelde dat ze zich in een levensbedreigende situatie bevond en gegijzeld werd door haar vader. De koninklijke familie heeft aan de BBC laten weten dat het goed met haar gaat en dat ze thuis wordt verzorgd. Ook wordt ontkend dat de prinses door haar vader, de emir van Dubai, wordt gegijzeld zoals zij zelf beweert.

“Ze wordt steeds beter en we hebben hoop dat ze wanneer de tijd rijp is, terugkeert in het publieke leven”, luidt de verklaring van het hof. “In reactie op alle berichten in de media over Latifa willen we iedereen die bezorgd was om haar welzijn bedanken, hoewel de verhalen absoluut niet laten zien hoe de situatie werkelijk is.”

De Verenigde Naties hadden de Verenigde Arabische Emiraten gevraagd om bewijs dat de 35-jarige prinses, waar al jarenlang niets van is vernomen, nog leeft. Haar vrienden hadden de VN verzocht aandacht aan de zaak te besteden. In de video’s, die de prinses stiekem voor haar vrienden zou hebben opgenomen, vertelde Latifa onder meer dat ze tegen haar wil werd vastgehouden en vreest voor haar leven.

LEES OOK:

Heftig: Meghan en Harry breken met het koningshuis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.