×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijke diamant gaat onder de hamer

  Koninklijke diamant gaat onder de hamer

  De blauwe Farnese-diamant, die driehonderd jaar in handen is geweest van koninklijke families in Europa, wordt geveild. Veilingmeesters bij Sotheby's in Londen verwachten dat de diamant omgerekend 3 tot 4,3 miljoen euro opbrengt.


  De steen van 6,1 karaat is gedolven in India en werd eerst gegeven aan Elisabeth Farnese, de dochter van de hertog van Parma, toen ze in 1715 trouwde met Filips V van Spanje. De diamant ging van generatie op generatie en omdat hun afstammelingen met kinderen van andere koningshuizen trouwden, ging de steen van Spanje naar Frankrijk, Italië en Oostenrijk.

  'Al die tijd was hij verstopt in een koninklijke juwelenkist. Afgezien van naasten en natuurlijk de juweliers van de families, wist niemand van zijn bestaan', meldt het veilinghuis.

  De steen gaat op 15 mei onder de hamer in Genève.

  6 april 2018 - 13:57