Koningin Margareta “diep bedroefd” om brand in Roemenië

In Roemenië zijn mensen om het leven gekomen bij een brand in een ziekenhuis. Ook ‘kroonbewaarder’ Margareta is geshockt en heeft een verklaring doen uitgaan.

Het gaat om het ziekenhuis in Piatra Neamt. Dit ligt op zo’n 350 kilometer van de hoofdstad van Roemenië, Boekarest. Afgelopen zaterdag kwamen er bij een verwoestende brand 10 mensen om het leven, allen coronapatiënten. Daarnaast raakten 7 anderen zwaargewond, zij probeerden de patiënten nog te redden. Onder hen ook een arts van het ziekenhuis. Hij is met brandwonden opgenomen in een gespecialiseerd ziekenhuis in Brussel.

Margareta, officieel geen koningin maar kroonbewaarder van het land, zegt over de ramp: “Ik ben diep bedroefd door de tragedie die plaatsvond in het ziekenhuis in Piatra Neamt. Patiënten, die worstelden om te overleven, verloren hun leven bij een rampzalige brand. Mijn familie en ik bidden voor de slachtoffers en we zijn met ons hart bij de rouwende families.”

Ook voor de arts die zijn eigen leven waagde, in een poging de patiënten te redden heeft ze oprechte woorden: “Onze genegenheid en gedachten gaan naar de dienstdoende dokter, die zijn eigen leven heeft gewaagd om zijn patiënten te redden en we wensen hem het beste. Op deze momenten van diepe pijn moeten we onthouden dat elk leven onbetaalbaar is.”

Een archieffoto van Margareta, met prins Charles (links) en haar echtgenoot, prins Radu (rechts)

LEES OOK:

Margareta van Roemenië feliciteert haar zus via social media

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA