×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning van Maleisië trakteert op kip

  Onverwachte snack voor journalisten

  Koning van Maleisië trakteert op kip

  In Kuala Lumpur, Maleisië verraste koning sultan Abdullah de verzamelde pers bij het nationaal paleis door op eten te trakteren.


  De vorig jaar aangetreden koning, wiens volledige naam Tengku Abdullah ibni Sultan Ahmad Shah is, deed een sympathieke handreiking. Bij Istana Negara, het nationaal paleis, hadden veel journalisten zich verzameld om verslag te kunnen uitbrengen rondom de afgetreden premier Mahathir Mohamad. De koning was van mening dat de wachtende pers vast wel wat te eten zou lusten en hij liet tientallen maaltijden van een bekend fastfoodrestaurant bezorgen.

  LEES OOK:

  Bij andere speciale gelegenheden is het overigens zo dat Abdullah’s vrouw, koningin Azizah, graag zélf de keuken induikt om met haar staf eten te bereiden voor journalisten, gasten, medewerkers en andere belangstellenden. Zij vindt het belangrijk de traditionele Maleisische keuken in ere te houden en werkte zelfs mee aan een kookprogramma.

  Op social media plaatsen Maleisische journalisten en omstanders mooie plaatjes van het uitdelen van de maaltijden.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @houseofpahang

  25 februari 2020 - 09:42