×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning van Maleisië op bezoek bij de buren

  Abdul Halim verwelkomd door president Singapore

  Koning van Maleisië op bezoek bij de buren

  De koning van Maleisië begint maandag aan een driedaags staatsbezoek aan buurland Singapore. Het is voor het eerst sinds 2006 dat de Yang di-Pertuan Agong, zoals de titel van het Maleisische staatshoofd luidt, bij de buren op visite gaat.


  Koning Abdul Halim en zijn echtgenote worden bij aankomst bij het presidentieel paleis verwelkomd door president Tony Tan en zijn vrouw Mary die op hun beurt een jaar geleden al op staatsbezoek gingen in Maleisië. Het koninklijk paar zal tijdens het verblijf in Singapore onder meer een bezoek brengen aan de nieuwe Tuin aan de baai, de botanische tuin en aan een nachtsafari deelnemen.

  Maleisië telt dertien deelstaten, waarvan in negen een erfelijk vorst aan het hoofd staat. Die negen kiezen elke vijf jaar uit hun midden de koning die vervolgens vijf jaar dienst doet als staatshoofd van de federatie. Abdul Halim (86), sultan van Kedah, is sinds de onafhankelijkheid van Maleisië in 1957 de veertiende koning. Hij is ook de eerste die de functie voor de tweede keer vervult. Eerder kwam hij al aan bod in de periode 1970-1975.

  19 mei 2014 - 10:21