×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning van Maleisië ontmoet oorlogsveteranen

  De koning van Maleisië heeft zondag militaire oorlogsslachtoffers herdacht. De 88-jarige vorst ontmoette tijdens een militaire ceremonie oud-militairen in de stad Putrajaya ten zuiden van de hoofdstad Kuala Lumpur.


  Tijdens Warriors' Day, elk jaar op 31 juli, herdenkt Maleisië de militairen die zijn omgekomen sinds de Eerste Wereldoorlog. Andere aanwezigen waren de Maleisische minister-president Najib Razak, vicepresident Ahmad Zahid Hamidi en minister van Defensie Hishammuddin Hussein.

  Koning Abdul Halim Mu'adzam Shah is bezig aan zijn tweede ambtstermijn. Maleisië kent namelijk een roulerend koningschap. De titel Yang di-Pertuan Agong, letterlijk ‘de Opperste Heer’, wordt in het Westen meestal vertaald met koning. Abdul Halim Mu’adzam Shah, sinds 1958 de sultan van Kedah, kwam in december 2011 voor de tweede keer op de troon. Hij was tussen 1970 en 1975 ook staatshoofd van Maleisië.

  Na koningin Elizabeth (90) van Groot-Brittannië is hij de oudste monarch ter wereld. Op 28 november wordt hij 89 jaar.

  31 juli 2016 - 13:51