Koning Thailand na lange vakantie eindelijk terug naar huis

Het lijkt erop dat Thailand eindelijk kan rekenen op de terugkomst van de koning. Vajiralongkorn kreeg de spotlights op zich omdat hij lange tijd op vakantie was én bleef in een luxe resort in Duitsland, terwijl ook in eigen land corona om zich heen greep.

Het kwam de koning op commentaar te staan. In de tussentijd was zijn jongere zus, Sirindhorn, de belangrijkste royal die wel nog in Thailand aanwezig was. Maar zij had dan weer pech met een geblesseerde vinger die geopereerd moest worden.

Vajiralongkorn – ook bekend als Rama X – keert speciaal voor een Thaise feestdag terug. Chakri-dag, waarop wordt stilgestaan bij het ontstaan van de huidige dynastie. Samen met familieleden neemt de koning waarschijnlijk deel aan een aantal religieuze plechtigheden. Er wordt bijvoorbeeld een krans gelegd bij het beeld van Rama I.

Lees ook:

De Thaise koning was dus wekenlang in Duitsland te vinden. Met een heel gevolg had hij er een 4-sterren-hotel afgehuurd en hij vermaakte zich er naar verluidt prima. Overigens moeten alle Thaise reizigers die terugkeren naar Thailand nu eerst 2 weken in isolatie in verband met corona, maar dit geldt niet voor de koning en zijn gevolg. Het is onbekend of de koning nu in Thailand blijft of snel weer verdergaat met vakantie-vieren in Europa.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen