×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Thailand na lange vakantie eindelijk terug naar huis

  Koning Vajiralongkorn verbleef wekenlang in Duitsland

  Koning Thailand na lange vakantie eindelijk terug naar huis

  Het lijkt erop dat Thailand eindelijk kan rekenen op de terugkomst van de koning. Vajiralongkorn kreeg de spotlights op zich omdat hij lange tijd op vakantie was én bleef in een luxe resort in Duitsland, terwijl ook in eigen land corona om zich heen greep.


  Het kwam de koning op commentaar te staan. In de tussentijd was zijn jongere zus, Sirindhorn, de belangrijkste royal die wel nog in Thailand aanwezig was. Maar zij had dan weer pech met een geblesseerde vinger die geopereerd moest worden.

  Vajiralongkorn – ook bekend als Rama X – keert speciaal voor een Thaise feestdag terug. Chakri-dag, waarop wordt stilgestaan bij het ontstaan van de huidige dynastie. Samen met familieleden neemt de koning waarschijnlijk deel aan een aantal religieuze plechtigheden. Er wordt bijvoorbeeld een krans gelegd bij het beeld van Rama I.

  Lees ook:

  De Thaise koning was dus wekenlang in Duitsland te vinden. Met een heel gevolg had hij er een 4-sterren-hotel afgehuurd en hij vermaakte zich er naar verluidt prima. Overigens moeten alle Thaise reizigers die terugkeren naar Thailand nu eerst 2 weken in isolatie in verband met corona, maar dit geldt niet voor de koning en zijn gevolg. Het is onbekend of de koning nu in Thailand blijft of snel weer verdergaat met vakantie-vieren in Europa.

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  6 april 2020 - 11:43