×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Bhutan tekent condoleanceregister

  Koning Bhutan tekent condoleanceregister

  Het Bhutaanse koningspaar is afgereisd naar Thailand om koning Bhumibol de laatste eer te bewijzen. Koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck tekende zondag in het koninklijk paleis in Bangkok het condoleanceregister voor de donderdag overleden Bhumibol.


  De drakenkoning en zijn vrouw Jetsun arriveerden zaterdag in Thailand. Ook in Bhutan wordt gerouwd om de dood van Bhumibol, die ruim zeventig jaar op de troon zat. Koning Jigme Khesar kondigde vrijdag een dag van nationale rouw af. Net als in Thailand gingen de vlaggen in Bhutan halfstok en bleven scholen, kantoren en andere openbare gebouwen gesloten zodat de bevolking voor Bhumibol kon bidden in de tempels.

  Jigme Khesar en Jetsun lieten via Facebook weten ‘immens verdrietig’ te zijn door het overlijden van de Thaise koning. 'De koninklijke families van Bhutan en Thailand hebben al jarenlang een bijzonder warme band, die weerspiegelt in de sterke vriendschap tussen beide landen', schreef het koningspaar.

  De drakenkoning noemde Bhumibol ‘een buitengewone leider’ en ‘een troostende aanwezigheid in het leven van elke Thaise burger’. 'Het overlijden van zijne majesteit koning Bhumibol dompelt de bevolking van Bhutan onder in diepe rouw.'

  17 oktober 2016 - 11:55