×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Bhumibol van Thailand wordt 86

  Te midden van felle protesten tegen Thaise regering

  Koning Bhumibol van Thailand wordt 86

  Thailand bereidt zich ondanks felle en gewelddadige protesten voor op de 86e verjaardag van koning Bhumibol Adulyadej, die donderdag jarig is. Bhumibol is 's werelds langst regerende monarch. Hij zit sinds 9 juni 1946 op de Thaise troon.


  Traditioneel gezien is de verjaardag van de vaak vereerde koning een dag van feest gebed en feest. Maar het ziet er volgens persbureau Bloomberg naar uit dat de protesten in Thailand niet zullen stoppen. Zoals gebruikelijk wordt wel de handel in aandelen op de Thaise beurs een dag stilgelegd. De betogers in het land belaagden de afgelopen dagen overheidsgebouwen in de hoop daarmee de regering af te zetten.

  De Thaise koning wordt in zijn land gezien als een vaderfiguur. Veel Thai zien hem zelfs al een heilige. In augustus werden koning Bhumibol en koningin Sirikit ontslagen uit het Siriraj ziekenhuis in Bangkok, waar de koning al sinds september 2009 verbleef en de koningin sinds mei 2012. Sindsdien wonen ze in het Klai Kang Won-paleis in de kustplaats Hua Hin. Het zou steeds beter gaan met de gezondheid van het Thaise koningspaar. "Zijn gezondheid en hart zijn sterk, gedeeltelijk omdat hij blij is weer thuis te zijn op een plek waar hij bekend mee is", zei zijn arts eind augustus nog.

  De koning gaat dagelijks naar het strand, waar hij in een paviljoen zit, thee drinkt en de vissen voert. Ook kijkt hij graag naar zeilboten. De koningin maakt elke middag een wandeling. Waarom de koning vier jaar in het ziekenhuis is gebleven, is nooit bekendgemaakt. De oorspronkelijke opname was voor gebrek aan eetlust en een longontsteking.

  3 december 2013 - 14:22