×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Bhumibol overleden

  Koning Bhumibol overleden

  De Thaise koning Bhumibol is donderdag overleden. Hij was al lange tijd ziek en werd 88 jaar.


  De dood van Bhumibol werd door het paleis van de koning bekend gemaakt. De 88-jarige koning lag al enkele dagen in het ziekenhuis en kampte al geruime tijd met gezondheidsproblemen. "Zijne koninklijk hoogheid is vredig ingeslapen in het Siriraj-hospitaal'', liet de Thaise regering weten, eraan toevoegend dat zijn dood om 15.52 uur plaatselijke tijd was ingetreden.

  Bhumibol was de langs regerende monarch ter wereld. In Thailand geniet hij bijna een heiligenstatus. Hij besteeg de troon op 9 juni 1946.

  Tussen 2009 en 2013 lag hij bijna voortdurend in het ziekenhuis. Daarna liet hij zich bijna nooit meer zien en verbleef hij het grootste deel vand e tijd in het Klai Kangwon-paleis.

  Zijn 63-jarige zoon kroonprins Maha Vajiralongkorn volgt hem waarschijnlijk op.

  13 oktober 2016 - 14:06