×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Bhumibol laat zich weer zien

  Zieke vorst verblijft in ziekenhuis Bangkok

  Koning Bhumibol laat zich weer zien

  De Thaise koning Bhumibol Adulyadej heeft zich zondag weer eens laten zien. De 86-jarige koning ontmoette de Thaise premier Prayuth Chan-ocha en twee nieuwe ministers, zo schrijft persbureau Reuters.


  De ontmoeting vond plaats tijdens een officiële ceremonie in het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok. Daar verblijft de koning sinds hij vorige maand aan zijn galblaas werd geopereerd.

  Afgelopen weekend gingen er geruchten dat het niet goed zou gaan met de gezondheid van koning Bhumibol. Vrijdag zou hij namelijk aanwezig zijn bij de benoeming van de twee nieuwe ministers, maar op advies van zijn artsen moest hij afzeggen. Reuters schrijft dat de ceremonie werd verplaatst naar zondag.

  Dikke darm

  Een week na de operatie in oktober maakte het Koninklijk Huis bekend dat het de goede kant op ging met de gezondheid van koning Bhumibol. Hoe het nu precies met hem gaat, is niet helemaal duidelijk. Een paar weken na de ingreep werd namelijk een ontsteking aan zijn dikke darm ontdekt.

  Van september 2009 tot augustus 2013 verbleven Bhumibol en zijn vrouw koningin Sirikit al permanent in het ziekenhuis in de hoofdstad.

  24 november 2014 - 13:14