Koning Bhumibol laat zich weer zien

De Thaise koning Bhumibol Adulyadej heeft zich zondag weer eens laten zien. De 86-jarige koning ontmoette de Thaise premier Prayuth Chan-ocha en twee nieuwe ministers, zo schrijft persbureau Reuters.

De ontmoeting vond plaats tijdens een officiële ceremonie in het Siriraj-ziekenhuis in Bangkok. Daar verblijft de koning sinds hij vorige maand aan zijn galblaas werd geopereerd.

Afgelopen weekend gingen er geruchten dat het niet goed zou gaan met de gezondheid van koning Bhumibol. Vrijdag zou hij namelijk aanwezig zijn bij de benoeming van de twee nieuwe ministers, maar op advies van zijn artsen moest hij afzeggen. Reuters schrijft dat de ceremonie werd verplaatst naar zondag.

Dikke darm

Een week na de operatie in oktober maakte het Koninklijk Huis bekend dat het de goede kant op ging met de gezondheid van koning Bhumibol. Hoe het nu precies met hem gaat, is niet helemaal duidelijk. Een paar weken na de ingreep werd namelijk een ontsteking aan zijn dikke darm ontdekt.

Van september 2009 tot augustus 2013 verbleven Bhumibol en zijn vrouw koningin Sirikit al permanent in het ziekenhuis in de hoofdstad.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen