×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Abdullah spreekt paus over Jeruzalem

  Koning Abdullah spreekt paus over Jeruzalem

  Koning Abdullah van Jordanië ging dinsdag op bezoek bij paus Franciscus. Onderwerp van gesprek was de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te beschouwen. Zowel de paus als de koning van Jordanië beschouwt dit als een bedreiging voor de vrede in het Midden-Oosten.


  Addullah en de paus spraken elkaar twintig minuten in Vaticaanstad. Het Vaticaan stelde na afloop in een verklaring dat ze 'de bevordering van vrede en stabiliteit in het Midden-Oosten hebben besproken, met speciale aandacht voor de kwestie Jeruzalem en de rol van de Hasjemitische vorst als bewaarder van de heilige plaatsen'.

  Het Vaticaan en Jordanië zijn voorstander van een tweestatenoplossing om het Israëlisch-Palestijnse conflict te beëindigen.

  20 december 2017 - 09:51