×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Abdullah in Singapore

  Ook andere vorsten uit de Arabische wereld op reis

  Koning Abdullah in Singapore

  De Jordaanse koning Abdullah II is op bezoek in Singapore, bij president Tony Tan Keng Yam. Hij werd maandag welkom geheten met militair ceremonieel.


  De koning van Jordanië inspecteerde de erewacht bij het presidentieel paleis Istana. De koning brengt een officieel bezoek van twee dagen aan het kleinste land van Zuidoost-Azië. Na Signapore reist de Jordaanse koning naar Jakarta.

  Volgens Channel NewsAsia benadrukten beide staatshoofden de uitstekende relatie tussen Jordanië en Signapore. Beide landen zien zich geconfronteerd met een kleine bevolking en beperkte natuurlijke hulpbronnen. De koning en de president wisselen hierover ervaringen uit en verkennen ook nieuwe gebieden van samenwerking, zei de president. Eerder bezocht de Jordaanse koning een rondetafelgesprek van zakenmensen en bracht hij een bezoek aan een technische onderwijsinstelling.

  ''Het bevorderen van de interreligieuze dialoog is een gemeenschappelijk doel van onze beide landen", aldus Tan. "Het is belangrijk dat landen met een multiraciale en -religieuze samenleving samenwerken om verdraagzaamheid tussen de verschillende godsdiensten te bevorderen en onderlinge acceptatie aan te moedigen.'' Volgens Tan heeft de Jordaanse koning wereldwijd zijn leiderschap op dit gebied aangetoond. ''Als leider in de Arabische en islamitische wereld, geloven we dat Jordanië een belangrijke rol speelt in het bevorderen van tolerantie en acceptatie.''

  Marokkaanse koning bezoekt Ivoorkust

  De Marokkaanse koning Mohammed VI is in Ivoorkust voor een tweedaags bezoek. Het is het tweede Afrikaanse land dat de vorst aandoet in zijn reis langs vier landen om de onderlinge banden aan te halen.

  Mohammed VI opent maandag eerst in de Ivoriaanse stad Abidjan een economisch forum. Daarna bezoekt de koning een groot vastgoedproject waarvan de bouw in handen is van een Marokkaans consortium. De Marokkaanse vorst sluit de dag af met een tour door het grootste district van Abidjan: Yopougon.

  De volgende dag legt de koning de eerste stenen van twee bouwprojecten die zijn opgestart door Marokkaanse investeerders. Mohammed VI sluit de dag dinsdag af met een officiële ceremonie waarbij een aantal overeenkomsten worden ondertekend.

  Mohammed VI vertrekt woensdag naar Guinee. Daarna brengt de Marokkaanse koning een bezoek aan Gabon.

  Kroonprins Japan ontmoet Saoedische collega

  Kroonprins Naruhito van Japan heeft maandag zijn Saoedische collega ontvangen. Naruhito, die afgelopen zondag zijn 54e verjaardag vierde, heette kroonprins Salman bin Abdulaziz Al-Saud van Saoedie-Arabië van harte welkom in het Akasaka-paleis in Tokio.

  De Saoedische kroonprins is acht dagen lang op bezoek in Japan. Hij is daar volgens Arabische media bezig op verschillende niveaus de bilaterale banden tussen beide landen te versterken.

  De 78-jarige kroonprins Salman bin Abdulaziz Al-Saud arriveerde vorige week dinsdag in Japan en werd op het vliegveld al begroet door Naruhito. Op de tweede dag van zijn bezoek had de Saoediër een lunch met keizer Akihito.

  24 februari 2014 - 17:27