Kerstwensen van Servische kroonprins

De Servische kroonprins Aleksandar II heeft namens de Servische koninklijke familie een kerstboodschap verspreid ter gelegenheid van het orthodox kerstfeest, dat volgens de Juliaanse kalender dinsdag wordt gevierd.

Aleksandar keek terug op een bijzonder jaar voor zijn familie. "Het was een jaar om nooit te vergeten", zei hij onder verwijzing naar de herbegrafenis in 2013 van zijn in ballingschap gestorven ouders koning Petar II en koningin Alexandra, en zijn grootmoeder koningin Maria.

Hun levens symboliseerden wat er vorige eeuw is gebeurd met hun volk en met hun vaderland, aldus de kroonprins. Ze woonden en overleden in verschillende delen van de wereld, maar het is gelukt hun stoffelijke resten nog tijdens mijn leven terug te brengen naar Servië zodat ze in vrede kunnen rusten, zei hij met voldoening.

Volgens Aleksandar, die Servië graag van een republiek een constitutionele monarchie ziet worden, was 2013 een moeilijk jaar voor het land. "Een jaar vol economische problemen, maar ook een jaar van hoop want dankzij de stevige onderhandelingen van de regering kreeg Servië eindelijk een datum voor het begin van de onderhandelingen met de Europese Unie over toetreding." Daar zal in 2014 alle aandacht naar uitgaan, denkt de kroonprins.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen