×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Keizerlijke familie neemt afscheid van Katsura

  Neef van keizer Akihito overleed op 66-jarige leeftijd

  Keizerlijke familie neemt afscheid van Katsura

  De Japanse kroonprins Naruhito en zijn vrouw kroonprinses Masako hebben dinsdagochtend samen met andere familieleden afscheid genomen van de vorige week overleden Japanse prins Katsura. Dat deden zij tijdens een afscheidsdienst op de begraafplaats Toshimagaoka in Tokio.


  Onder anderen prins Akishino, prinses Kiko en prinses Mako waren bij de dienst aanwezig. Net als de ouders van Katsura, de 98-jarige prins Mikasa en zijn echtgenote prinses Yuriko. Ook de Japanse minister-president Shinzo Abe betuigde zijn medeleven tijdens de dienst. Keizer Akihito en keizerin Michiko waren niet bij de dienst aanwezig, meldt The Japan Times.

  Rond 9 uur in de ochtend werd het lichaam van Katsura, die zesde in de lijn van troonopvolging was, opgehaald bij zijn huis. De route ging expres langs het keizerlijk paleis. De prins zal niet worden begraven, maar later in de middag worden gecremeerd, schrijft de krant. Zijn as wordt daarna begraven naast zijn in 2012 overleden broer, prins Tomohito.

  Katsura, een neef van keizer Akihito, overleed op 8 juni aan acute hartfalen. Hij is 66 jaar oud geworden. In de afgelopen jaren lag hij regelmatig in het ziekenhuis met verschillende kwalen.

  17 juni 2014 - 11:17