Keizer Akihito wenst Japanners goed nieuwjaar

Vanaf het balkon van het keizerlijk paleis in Tokio heeft de Japanse keizer Akihito, samen met zijn familie, de Japanners een gelukkig nieuwjaar toegewenst. Zijn nieuwjaarstoespraak trok donderdag tienduizenden belangstellenden naar de paleistuin in het centrum van de Japanse hoofdstad.

Keizer Akihito verscheen donderdagochtend op het balkon met keizerin Michiko, kroonprins Naruhito en kroonprinses Masako. ''Ik ben verheugd het nieuwe jaar te vieren met de mensen'', zei de 80-jarige keizer. Hij wenste dat 2014 de burgers vrede en rust zal brengen, zoals hij dat jaarlijks doet in zijn traditionele boodschap.

Akihito kwam om tien uur 's ochtends naar buiten om de menigte vanachter kogelvrij glas toe te zwaaien, iets wat hij in de loop van de dag nog een keer of vier herhaalde om tienduizenden mensen de kans te geven een glimp van hem op te vangen.

Familiefoto

De keizer werd begeleid door zijn echtgenote Michiko, zijn zoon en troonopvolger Naruhito en kroonprinses Masako. De Japanse keizer heeft voor de feestdagen ook een familiefoto laten maken van de keizerlijke familie. De foto, die in oktober werd genomen, toont de keizer, de keizerin, hun twee zonen met echtgenotes en de vier kleinkinderen in een meer ontspannen houding dan normaal.

De Japanse keizer Akihito, die vlak voor kerst 80 jaar werd, zit op 7 januari 25 jaar op de Chrysantentroon. Akihito en Michiko vieren op 10 april van dit jaar hun 55-jarig huwelijk.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen